Om meg

Jeg er født i 1976 i tidligere Vest-Berlin og vokste opp i en søskenflokk med 3 brødre. Mor og far er begge leger, så sunne og næringsrike matvarer var alltid et tema i barndomshjemmet mitt.

 

I 2001 ble jeg kjent med mitt livs kjærlighet, en nordmann som jeg traff på reise i Vietnam. Studier og generell livssituasjonen gjorde at vi måtte vente litt før vi kunne etablere vårt felles liv, men etter avsluttet masterstudie i kommunikasjonsvitenskap flyttet jeg i 2005 endelig til Norge.

 

I dag har jeg selv "en flokk" med 4 unger i alderen fra 7 til 13 år, og også i denne familien har vi fokus på kosthold og ernæring. Jeg er opptatt av økologisk, bærekraftig, kortreist og rettferdig produsert mat. Ikke bare på grunn av helsen, men også på grunn av rettferdighet og balansen i livet. "Du blir hva du spiser" er en av mine prinsipper. I 16 år av livet mitt var jeg vegetarianer, men i svangerskapene signaliserte kroppen min at jeg også trengte mer enn vegetarmat. I dag spiser jeg lite, men økologisk produsert kjøtt og ofte vilt som svigerfar får med hjem fra jakt.

 

2 av våre unger har påvist cøliaki, en autoimmunsykdom som gjør at de ikke tåler gliadin, et stoff i hvete bedre kjent som gluten. Da vi fikk diagnosen visste jeg heldigvis allerede mye om sykdommen, og min livslange interesse for mat og ernæring gjorde det lettere for meg å omstille ernæringen. I forbindelse med cøliakiopplæringen på sykehuset ble jeg sjokkert over hvor lite kunnskap om matlaging fagfolk rundt meg hadde. Hver andre setning om cøliaki handlet om å bruke Toro sine ferdigprodukter - men dette mener jeg er feil! Det trengs ikke noe Toro, men det trengs kunnskap om hvordan man kan lage mat fra bunn av slik at sykdommen kan håndteres på en enkel måte. I dag baker jeg brød til ungene, fermentere grønnsaker og fremstiller min egen probiotiske drikke. Jeg ønsker å gi min kunnskap videre til andre i lignende situasjoner. Det trengs ikke noe industriell bearbeidet mat for å håndtere en autoimmunsykdom! Tvert imot - disse produktene ødelegger helsen vår!

 

I 2016 bestemte jeg meg for å gjøre mer ut av min lidenskap for ernæring, så den teoretiske kunnskapen måtte på plass. Valget falt på studiet som kostholdsveileder ved Tunsberg Medisinske Skole. Jeg er i dag, etter avsluttet studie, veldig glad for en solid utdannelse. Denne utdannelsen, sammen med min erfaring, gjør at jeg kan følge min drøm om å veilede mennesker og hjelpe dem å finne den rette ernæringen.